Skate4AIR Classic afgelast ⚠

Wegens hevige sneeuwval is de Skate4AIR Classic 2023 op vrijdag 24 januari niet door gegaan! Het was enorm zuur voor alle deelnemers die er zo hard voor hebben getraind. Er viel al dagen te veel sneeuw op het ijs, waardoor het toenemende gewicht ervoor zorgde dat er water omhoog kwam en op het ijs kwam te staan. Met als gevolg dat de veiligheid tijdens de tocht niet kon worden gegarandeerd.

Helaas is de livestream niet doorgegaan, maar we hebben wel er een postitieve draai aan gegeven en als organisatie een alternatief programma in elkaar gezet: de Skate4AIR Classic Snow Edition met langlaufen, sneeuwschoen wandelen, moonbiking en sleëen. Kijk hier voor een impressie Van de dag. 

 

 

Onze evenementen

Skate4AIR Classic: op dinsdag 24 januari 2023 stond de tocht op de planning. Klik voor meer informatie op onderstaande button. 

Classic 2023

De Skate4AIR Daylight Challenge 2023 wordt doorgeschoven naar 2024. Lees meer over dit besluit.

Nieuwsbericht 

 

Wij verleggen grenzen!

Skate4AIR verlegt grenzen! Op het ijs én daarbuiten. Zo ondersteunen we baanbrekend wetenschappelijk onderzoek tegen taaislijmziekte om onze droom te realiseren: genezing! Dat gaat niet zomaar. Er is nog veel onderzoek, geld en inzet nodig. Maar het kan! Samen maken we het mogelijk en blijven we slagen maken. Skate4AIR wil dat iedereen met taaislijmziekte gezond is en een normaal leven kan leiden. 

Sinds 2010 organiseren we uitdagende schaatstochten. Unieke, compleet verzorgde ervaringen, waar onze deelnemers hun grenzen verleggen. Zoals mensen met taaislijmziekte dat dagelijks doen. Ieder jaar reizen we met onze Skate4AIR-familie af naar Oostenrijk voor de Skate4AIR Classic: het schaatsen van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. En vliegen we naar Zweden voor de Skate4AIR Daylight Challenge: een uitdagende schaatschallenge van zonsopgang tot zonsondergang om zoveel mogelijk kilometers te maken in het Zweedse Luleå. 

Read more Read less
View all
De datum voor Skate4AIR 2023 is bekend!  Meedoen aan de Alternatieve Elfstedentocht en 200 kilometer schaatsen op Weissensee in Oostenrijk. Dat is de Skate4AIR Classic! Na twee bewogen jaren staan we te popelen om samen met alle deelnemers op het ijs te staan. Op dinsdag 24 januari 2023 gaan we voor de 11e keer schaatsen op de Weissensee. Om onze grenzen te verleggen en geld in te zamelen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Zo komen we een stap dichterbij onze droom: genezing van taaislijmziekte!  Ga jij samen met Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage en 100 andere schaatsers de ultieme uitdaging aan? Nieuwsgierig naar de laatste editie van Skate4AIR? Bekijk de aftermovie van 2020!  
View all

Create an individual fundraising page or participate with a team of friends, co-workers or sports team. Need a little inspiration? Look at the great examples below.

Register now!
View all

Terugblik Skate4AIR clinic #1

10-11-2022 | 10:38 De eerste Skate4AIR clinic zit erop! Ruim 80 enthousiastelingen in geel-zwarte pakken waren aanwezig en wat hebben we genoten. Met bijna 50 (!) nieuwe deelnemers, trouwe Skate4AIR gedienden en supporters was het een dag van herkenning, ontmoeting en enthousiasme. Deze dag had een speciaal tintje na twee jaar niet schaatsen met elkaar.   Na een warm ontvangst, trapte onze energieke ambassadeur Jochem Uytdehaage de clinic af. Met een lach en een traan blikte hij terug op de hoogte- en dieptepunten van Skate4AIR. We keken vooral ook vooruit. Onze kersverse voorzitter, Jennifer Meerburg, vertelde gepassioneerd over onze droom: genezing van taaislijmziekte en onderzoeker Juliet Lefferts, onderdeel van het onderzoeksteam van het UMC Utrecht, legde haarfijn uit waar de opbrengst van deze editie naartoe gaat. Doel 2023   Na enkele instructies van onze trouwe partner Duosport, gingen we het ijs op! Na een paar uurtjes flink zweten, kregen alle deelnemers de nodige sponsortips, terwijl zij genoten van een welverdiend broodje Knak.   Op naar de 2e clinic en de 100 deelnemers!   Nieuwsgierig naar de beelden? Bekijk hier de foto's van fotograaf Henk Jan Kerkhoff!
Read more
View all
€100

Jaap

26-01-2023 | 21:36 To: Uitdaging op het ijs voor het goede doel