Skate4AIR Classic 2022

 • 200 km
 • 150 km
 • 100 km
 • 50 km (only for CF patients)
from €250.000 (3%)

Skate4AIR Classic 2022

Helaas hebben we moeten besluiten om dit jaar niet naar Oostenrijk en Zweden te gaan. We hadden ons voorgenomen om dit jaar weer een geweldige editie neer te zetten met een geslaagde eerste clinic als kick-off, maar helaas zijn we ingehaald door de realiteit. Maar.. Skate4AIR laat het hier niet bij zitten. De noodzaak om geld op te halen voor onderzoek tegen taaislijmziekte is nog altijd zeer groot. 

 

De datum voor Skate4AIR 2023 is bekend! 

Medoen aan de Alternatieve Elfstedentocht en 200 kilometer schaatsen op Weissensee in Oostenrijk. Dat is de Skate4AIR Classic! Na een bewogen jaar staan we te popelen om samen met alle deelnemers op het ijs te staan. Op dinsdag 24 januari 2023 gaan we voor de 11e keer schaatsen op de Weissensee. Om onze grenzen te verleggen en geld in te zamelen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Zo komen we een stap dichterbij onze droom: genezing van taaislijmziekte! 

Ga jij samen met Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage en 125 andere schaatsers de ultieme uitdaging aan? Lees snel verder voor meer informatie. 

Nieuwsgierig naar de laatste editie van Skate4AIR? Bekijk de aftermovie van 2020!

 

 

Skate4AIR clinic 1 2021

Zondag 21 november was het zover! Na twee jaar organiseerden we weer een clinic op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam, daar waar de roots van Skate4AIR liggen. 
 
Onze altijd enthousiaste ambassadeur Jochem Uytdehaage trapte de clinic af en vertelde hartstochtelijk waar we voor schaatsen, gevolgd door Jennifer (bestuurslid en deelnemer) die onze nieuwe visie presenteerde. Enkele instructies van Duosport verder, gingen we met z'n allen het ijs op. En na alle inspanning was het tijd voor een korte dweilpauze; oftewel even bijkomen onder het genot van warme choco en een lekkere plak Skate4AIR-cake. De laatste rondjes werden op het ijs geschaatst en daarna sloten we de dag gezamenlijk af met de nodige sponsortips.  
 
Wil je de clinic nog eens herbeleven of ben je benieuwd hoe het was? Bekijk hier ons fotoalbum of de video (gemaakt door Duosport instructeur Arno) voor een mooie sfeerimpressie. 

Dit is de Skate4AIR Classic

 • Van zondag 23 januari tot woensdag 26 januari 2022
 • 100, 150 of 200 km (of een kortere afstand) schaatsen op de Weissensee
 • Geld inzamelen voor onderzoek tegen taaislijmziekte. Wij gaan voor genezing! 
 • 3 schaatsclinics en online sessies ter voorbereiding op de Alternatieve Elfstedentocht
 • Professionele begeleiding van Duosport om jouw doelen te behalen
 • Top verzorgd verblijf en verzorging tijdens de tocht
 • Inschrijven als individu of als team
 • Minimumbedrag van €750,- sponsorgeld ophalen per persoon 
 • 1e keer mee? Bij inschrijving ontvang je een origineel Skate4AIR schaatstenue.

 

Clinics 

Er worden drie clinics georganiseerd met een plenair (informatief) deel en een schaatsclinic op het ijs in samenwerking met onze partner en schaatsschool Duosport.

De 1e clinic organiseren we met een plenair gedeelte waar iedereen elkaar fysiek kan ontmoeten. Voor nieuwe deelnemers, maar ook deelnemers die al een keer mee hebben gedaan zijn welkom.  Zo geven we je direct het bekende Skate4AIR familiegevoel mee waar we zo van houden!

Programma Clinic 1: zondag 21 november 2021 -  Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam

Vanaf 11.00    Ontvangst met lunch in de Ron Berteling Zaal
11.45 - 12.45  Plenair programma met olympisch kampioen Jochem Uytdehaage
12.45 - 13.00  Omkleden en naar het ijs
13.00 - 14.00  Schaatsclinic deel 1 met Duosport instructeurs
14.00 - 14.20  Pauze met warme choco
14.20 - 15.30  Schaatsclinic deel 2 met Duosport instructeurs
15.30 - 16.00  Warme snack
16.00 - 16.30  Afsluiting plenair programma deel 2

 

Clinic 2: zondag 12 december 2021 (informatieve webinar en schaatsen)

Bij de 2e clinic splitsen we het plenaire (informatieve) deel van de clinic en het schaatsgedeelte. Deze vinden op verschillende momenten plaats. Het plenaire programma wordt via een webinar (online)* georganiseerd om je als (nieuwe) deelnemer te voorzien van alle benodigde kennis en informatie zodat je goed beslagen ten ijs komt. Deze webinar vindt in de week voorafgaand aan de clinic in de avond plaats.

 

Clinic 3: zondag 16 januari 2022 (fysiek plenair programma en schaatsen)

De 3e clinic organiseren we weer met een plenair programma waar iedereen elkaar fysiek kan ontmoeten.

 

Je ontvangt meer informatie over de invulling, tijden en de mogelijkheid om je in te schrijven via de Skate4AIR Nieuwsbrief. 

*De tijden en thema's van de Skate4AIR clinics volgen binnenkort, omdat we hiervan afhankelijk zijn van de tijdsblokken die de ijsbanen hanteren. De datum van de webinar van de 2e clinic volgt ook binnenkort. Deze zal worden opgenomen, zodat je die ook achteraf kan terugkijken.  

 

Kosten deelname

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van het hotel waarin je verblijft, of je eerder al hebt meegedaan aan Skate4AIR en of je al lid bent van de AEW (Alternatieve Elfstedentocht Weissensee). Via onderstaande buttons vind je het kostenoverzicht.

Naast de inschrijfkosten verwachten wij dat alle deelnemers minimaal € 750,- sponsorgeld per persoon ophalen. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de Nederlandse CF Stichting (NCFS) en wordt gebruikt voor het doel waar we dit jaar voor schaatsen.

 

Vrijwilliger worden?

Wil jij je als vrijwilliger inzetten tijdens de 11e editie van Skate4AIR? Stuur een mail naar de organisatie van Skate4AIR. Vrijwilligers betalen de reis- en verblijfkosten voor Oostenrijk zelf. Ben je zo enthousiast dat je ook je best wil doen om sponsorgeld op te halen, dan kun je natuurlijk ook een sponsorprofiel aanmaken.  

 

Kosten deelname Deelnemersreglement 

Doel 2022 Contact organisatie

  

Reis naar de Weissensee 

De deelnemers reizen op eigen gelegenheid naar Oostenrijk. Wil je praktische informatie over reismogelijkheden van en naar de Weissensee? Bekijk de tips van de AEW. Skate4AIR deelnemers kunnen onderling natuurlijk ook afspreken om samen te rijden. Als je graag met iemand mee wilt rijden of je hebt plek over in de auto, stuur ons een mail en dan brengen wij je in contact.

 

Aankomst

Zondag 23 januari

Op de aankomstdag reist iedereen op eigen gelegenheid naar de Weissensee in Oostenrijk. De Weissensee is een schitterend bergmeer in Karinthië, op een hoogte van 960 meter boven de zeespiegel. Skate4AIR heeft kamers gereserveerd in 3 verschillende hotels: Hotel Arlbergerhof, Gasthof Weissensee en Hotel Lacus (voorheen Hotel Moser; andere eigenaar). Bij inschrijving geef je aan welk hotel je voorkeur heeft. De inschrijving is op basis van 3 hotelnachten inclusief halfpension. 

In alle hotels is het mogelijk om eerder aan te komen. Langer verblijven is slechts mogelijk in Hotel Lacus. Uiteraard zijn de kosten van de extra hotelovernachtingen voor eigen rekening. Het is ook mogelijk om je eigen accommodatie te boeken. Indien je hiervoor kiest, horen wij het graag tijdig via de mail

 

Voorbereiding

Maandag 24 januari

De voorbereidingsdag gebruiken we voor het verkennen van het ijs, het ophalen van de startbescheiden en natuurlijk het maken van de foto's en de eerste herinneringen! In de middag vindt de Skate4AIR rijdersbijeenkomst plaats. Indien de situatie het toelaat, is dit in het Weissensee Haus (VVV). Hier krijg je de laatste praktische tips en een update m.b.t. het parcours en het weer. Je startbescheiden ontvang je van de Skate4AIR organisatie. 

 

D-Day

Dinsdag 25 januari

De start vindt plaats om 7.00 uur. Hoe dit er exact uit komt te zien, hangt af van de maatregelen van dat moment. Via de volgende pagina van de AEW word je hiervan op de hoogte gehouden. Ook wij als organsiatie voorzien je van de nodige informatie. 

 

Vertrek

Woensdag 26 januari

De dag na de tocht is er een ontbijt, waarna iedereen op eigen gelegenheid terugkeert naar Nederland of evt. het verblijf voortzet.

Voor de eerste keer mee met Skate4AIR?

 

Wauw spannend, je doet voor de 1e keer mee! Jij focust je op het schaatsen en het sponsorgeld ophalen voor onderzoek tegen taaislijmziekte en de organisatie van Skate4AIR doet de rest. 

 

Skate4AIR kledingpakket 

Zodra je je inschrijft voor Skate4AIR ontvang je een mail van ons, zodat jij je kledingpakket kan bestellen. Hierin vind je een link naar de webshop van onze leverancier Bioracer. De kosten voor het Skate4AIR pakket bedragen €130,- (maakt onderdeel uit van het inschrijfgeld) en bestaat uit een schaatspak, jack, coll en muts.  Belangrijk: Het schaatspak valt klein, dus bestel een maat groter. De maat van het schaatsjack valt normaal. 

 

20% korting op Duosport schaatscursus 

Als deelnemer van Skate4AIR krijg je 20% korting op een Duosport schaatscursus om je optimaal voor te bereiden voor jouw tocht. Wil je hier gebruik van maken? Mail naar info@duosport.nl t.a.v. Chris van Saaze en schrijf je in. 

 

Kleding

Naast de vereiste training, is het ook belangrijk om je zodanig te kleden, dat je de kou kunt trotseren. Van Skate4AIR krijg je een goed schaatspak, jack, coll en muts. Voor de overige schaatskleding dien je zelf te zorgen, zoals: een helm (verplicht), een goede sport-/sneeuwbril en (thermo)onderkleding. Hier vind je meer informatie en een checklist met alles wat je nodig hebt. 

 

Veiligheid

Schaatsen op natuurijs kan gevaarlijk zijn. Bij een val maak je kans op kneuzingen, breuken of snij- en schaafwonden. Daarom wil Skate4AIR dat je goed beschermd het ijs op gaat. Onder andere door het dragen van een helm. Skate4AIR stelt het dragen van een helm verplicht. Daarnaast raden we je aan om knie-, pols-, heup- en elleboogbeschermers te dragen. We adviseren je ook om een sportmedische keuring te ondergaan. Je kunt hiervoor onder meer terecht bij een Sport Medisch Adviescentrum (SMA) in jouw buurt. Lees hier meer hoe jij je optimaal kan beschermen. 

 

Meedoen met taaislijmziekte?

We vinden het ontzettend leuk als jij meedoet als deelnemer! Geef aan ons door dat je taaislijmziekte hebt door een mail te sturen naar Johanna Vermeulen. Je mag ook kiezen voor een afstand korter dan 100 km of gewoon kijken hoe ver je komt.

 

 Veelgestelde vragen

 

 

 

View all
€30 29-01-2022 | 11:22 To: Alternatieve Elfstedentocht tegen taaislijmziekte
€30 28-01-2022 | 22:51 To: Adembenemend geluk
€5 28-01-2022 | 11:44 To: We blijven schaatsen tot dat het niet meer nodig is